Menu Close

Mine Tour stvara prekograničnu vezu između dva grada, koja udružuje zajednička rudarska prošlost. Tehničko rudarstvo u Labinu nadopunjuje se prirodnim rudarskim nasljeđem u Litiji. Na taj način posjetitelji mogu uživati ​​u bogatom iskustvu iznad i ispod zemlje. Posjetom obje lokacije posjetitelji će imati priliku upoznati se s bogatom kulturnom, arhitektonskom i industrijskom baštinom rudnika u Labinu, kao i prirodnom baštinom podzemnih dijelova rudnika u Litiji.

Rudnici Labin i Litija nude različita iskustva doživljavanja rudarske baštine. U Labinu će interpretatori posjetitelja odvesti u prošlost. Kroz priče rudara naučit će o njihovom načinu života i povijesnim činjenicama koje su utjecale na stvaranje ovog rudarskog grada, što se odražava u bogatoj rudarskoj arhitekturi koju predstavlja Pijacal s rudarskim tornjem Šoht. U Litiji će posjetitelji u pratnji vodiča ući u rudnik Sitarjevec i otkriti tajne podzemnog svijeta te doživjeti rudnik i rad rudara u autentičnom okruženju. Informacije o bogatstvu prirodne i kulturne baštine općine Litija kao i o povijesti rudarstva pružiti će vodiči u Gradskom muzeju.

Nezaobilazan dio puta je učenje o gastronomiji nekad i danas. Posjetitelj ima priliku kušati i doživjeti hranu kakvu su nekada jeli rudari, naravno pripremljenu na moderan način, kao i domaća jela pripremljena prema tradicionalnim receptima, poslužena u originalnom ambijentu koji posjetitelja vodi u rudarska vremena.

Prijavite se na naše e-Novice

Bodite obveščeni o dogodkih in novicah projekta MINE TOUR

Vaše podatke bomo obravnavali zaupno.

Pinterest
fb-share-icon
WhatsApp