Menu Close

RAD S DIONICIMA KLJUČAN JE ZA POSTIZANJE POSTAVLJENIH CILJEVA PROJEKTA MINE TOUR

4. lipnja 2019. u Gradskom muzeju u Litiji, Razvojni centar Srca Slovenije organizirao je prvi prekogranični radni sastanak lokalne skupine dionika i dionika iz partnerske zemlje, koji će svojim materijalnim i stručnim doprinosima aktivno sudjelovati u provedbi projekta. Sastanku su nazočila 23 predstavnika iz sektora turizma, javnog i privatnog sektora.

Partneri su odabrali svoje dionike na temelju njihovog poznavanja teme projekta i njihovog mogućeg doprinosa provedbi aktivnosti. Prekogranična skupina dionika uključuje dionike iz različitih sektora dvije države (javnog, gospodarskog, istraživačkog/akademskog, krajnji korisnici) koji su odabrani na temelju takozvanog Quadruple helix pristupa kako bi se maksimizirao učinak sinergije i širenja rezultata. Pored dionika iz obje partnerske zemlje, radionici su prisustvovali i projektni partneri.

Sudionicima su predstavljene sve ključne aktivnosti projekta MINE TOUR i obje investicije u Labinu i Sitarjevcu. Sudionicima su predstavljene brojne mogućnosti za njihovo uključivanje u projekt , bez kojih MINE TOUR ne bi mogao postići željene rezultate. Dionici i partneri također su imali priliku posjetiti rudnik Sitarjevec, gdje su mogli vidjeti tijek investicije i očekivane rezultate na gradilištu.

Sastanak je važan korak ka stvaranju prekograničnog turističkog proizvoda u suradnji s lokalnim tvorcima turizma iz Labina i Litije. Tijekom projekta bit će organizirana još dva prekogranična sastanka dionika, jedan u Hrvatskoj i jedan u Sloveniji.

Prijavite se na naše e-Novice

Bodite obveščeni o dogodkih in novicah projekta MINE TOUR

Vaše podatke bomo obravnavali zaupno.

Pinterest
fb-share-icon
WhatsApp