Menu Close

U Litiji izvrstan posjet treningu turističkih vodiča

U Litiji se već veselimo novom integralnom turističkom proizvodu MINE TOUR. Svjesni smo da su turistički vodiči ključni igrač kada je u pitanju stvaranje nezaboravnih uspomena i jedinstvenih iskustava za posjetitelje. Kako bi posjetitelji Litije to doživjeli, projekt je uključivao obuku za turističke vodiče, čiji je cilj pružanje teorijskih i praktičnih znanja, tumačenje sadržaja rudarske baštine, vođenje obilaska Litije i okolice te informiranje i usmjeravanje posjetitelja da posjete i rudnik u Labinu.

Treninzi su se odvijali od 25.5. do 9.6.2020 i bili izuzetno dobro posjećeni. U manje od 3 tjedna nešto manje od 30 budućih vodiča dobro se upoznalo s trendovima u upravljanju turizmom i zakonodavstvom u turizmu i kulturnoj baštini, kao i s osnovnim načelima interpretacije prirodne i kulturne baštine u provedbi iskustvenog vodstva.

Upoznali su baštinu i mineralne atrakcije rudnika Sitarjevec, tematske staze te tehnike, vrste i načine vođenja tematskih staza. Također su se usredotočili na tehnike vođenja kroz pripovijedanje i gamifikaciju u turizmu. Upoznali su koncept zelenog turizma i novi integralni turistički proizvod MINE TOUR.

U zadnjem tjednu nastave proveli su orijentacijski obilazak područja, upoznali se s programima interpretacije u vezi s postojećom kulturnom i prirodnom baštinom, a obuku su zaključili pripremom plana upravljanja s praktičnim testom na terenu.

Stručne edukacije organizirao je partner projekta Turistična zveza Slovenije (Turistički savez Slovenije) u suradnji s Društvom za trajnostni razvoj in osebnostno rast – Institut Treelogy

Foto: arhiv Občine Litija

Prijavite se na naše e-Novice

Bodite obveščeni o dogodkih in novicah projekta MINE TOUR

Vaše podatke bomo obravnavali zaupno.

Pinterest
fb-share-icon
WhatsApp