Menu Close

Bliži nam se konačni prekogranični turistički proizvod MINE TOUR

Jedan od ključnih i bitnih rezultata projekta MINE TOUR bit če prekogranični turistički proizvod koji će posjetiteljima omogućiti jedinstveno iskustvo bogate rudarske i kulturne baštine Labina i Litije. Proizvod će ponuditi jedinstveno iskustvo u podzemnom svijetu rudnika Sitarjevec, i bogatoj kulturnoj, arhitektonskoj i industrijskoj baštini Labina sa kulom Šoht na čelu. U tu svrhu, partneri sa slovenske i hrvatske strane pripremili su javni poziv lokalnim pružateljima usluga za prezentaciju konceptualnih sadržaja i usluga održivog turističkog proizvoda za Litiju i Labin.

Oduševljeni smo što lokalno stanovništvo i turistički, ugostiteljski i tradicionalni obrtnici također prepoznaju mogućnosti prekogranične suradnje i mogućnosti nadogradnje postojeće ponude oba mjesta. U Labinu kao i u Litiji turisti će moći prisustvovati zanatskim radionicama i upoznati tradicionalne zanate ovog kraja kao dio prekograničnog proizvoda. Kulturno-obrazovni sadržaji bit će predstavljeni u obliku različitih izložbi u Gradskom muzeju Litija. U Labinu će u gradskoj knjižnici grada Labina na Pijacalu biti postavljena izložba o rudarskoj baštini koja tumači rudarsku arhitekturu i način života, koja je dio obnovljene rudarske arhitektonske baštine.

Naravno, oba mjesta također se hvale jedinstvenom kulinarskom ponudom, koja će ujedno biti i dio prekograničnog proizvoda MINE TOUR. U Litiji će posjetiteljima biti ponuđena razna kulinarska iskustva, od ručka u rudniku do tradicionalnih jela pojedinih ugostiteljskih pružatelja usluga. U Labinu će posjetitelji moći kušati jela od jedinstvenog crnog tijesta iz krušne peći.

U narednim mjesecima partneri s raznim vanjskim stručnjacima aktivno će nadograditi cijelu priču o turističkom proizvodu i pripremiti nezaboravno iskustvo za sve koji su gladni adrenalina i otkrivanja industrijske baštine.

Prijavite se na naše e-Novice

Bodite obveščeni o dogodkih in novicah projekta MINE TOUR

Vaše podatke bomo obravnavali zaupno.

Pinterest
fb-share-icon
WhatsApp