Menu Close

Poziv lokalnim ponuditeljima na prijavu originalnih ideja trajnoga turističkog proizvoda za Grad Labin – neobvezujući poziv za prikupljanje ponuda

Grad Labin zajedno sa Turističkom zajednicom Istarske županije poziva na prezentaciju konceptualnih sadržaja i usluga za stvaranje održivog turističkog proizvoda koji će na odgovarajući način nadopuniti rudarsku baštinu kulturnog spomenika Šoht u Labinu. Cilj je dobiti niz originalnih i sadržajno usmjerenih sadržaja i usluga koji će odražavati znamenitosti, baštinu, etnološke i kulinarske karakteristike grada Labina i kao takve imati prepoznatljiv promotivni učinak. Rezultat ovog poziva bit će stvaranje održivog turističkog proizvoda MINE TOUR. Poziv je objavljen u okviru projekta MINE TOUR, programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska. Projekt se bavi izazovom neiskorištenog turističkog potencijala rudarske baštine i to prirodnog spomenika rudnika Sitarjevec u Litiji te kulturnog spomenika Šoht u Labinu. Cilj je projekta aktivno očuvanje rudarske baštine kroz razvoj novih održivih prekograničnih turističkih proizvoda. Projekt ima za cilj poboljšati dostupnost i vidljivost rudnika, poboljšati doživljaj baštine, povećati posjećenost i povećati atraktivnost obaju spomenika. Oba spomenika nadogradit će se sadržajem koji posjetiteljima nudi bogato iskustvo baštine, osiguravajući njihovo očuvanje za buduće generacije.

Konačni turistički proizvod bit će osmišljen s maksimalno četiri (4) sadržaja / usluga / turističke priče i bit će avanturističko putovanje za pojedine turiste i turističke skupine koji žele upoznati rudarsku baštinu grada Labina. Posjet kulturnom spomeniku Šoht bit će jedan od četiri sadržaja ili usluga finalnog turističkog proizvoda. Odabrani pružatelji usluga koji će biti uključeni u turistički proizvod dobit će besplatnu promociju na lokalnoj, nacionalnoj i prekograničnoj razini (također u Sloveniji).

Turistički proizvod može se izvoditi na istoj ili na više različitih lokacija na području Grada Labina te mora biti prikladan kako za hrvatske tako i za inozemne posjetitelje / turiste.

Pozivamo vas da nam pošaljete prijavne obrasce najkasnije do 06.12.2019., putem kojeg svoju ponudu dostavljate na robert.mohorovic@labin.hr.

Nakon tog roka, komisija koju je imenovao gradonačelnik razmotrit će ponude koje ispunjavaju sve obavezne elemente i odabrati najbolje ideje za daljnji razvoj održivog turističkog proizvoda MINE TOUR. Komisija će također pozvati odabrane ponuditelje da osobno predstave svoje ponude. Komisija zadržava pravo izmjene ili prilagodbe određenih elemenata ponude u suradnji s uspješnim prijaviteljem.

Cjelokupni tekst Poziva i obrazac prijave preuzmite u prilogu.

Prijavite se na naše e-Novice

Bodite obveščeni o dogodkih in novicah projekta MINE TOUR

Vaše podatke bomo obravnavali zaupno.

Pinterest
fb-share-icon
WhatsApp