Menu Close

Poziv na 2. sastanak dionika projekta MINE TOUR u Labinu

Poštovani i poštovane,

„Očuvanje i održivo korištenje prirodnih i kulturnih resursa“ jedan je od tri prioriteta programa prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska. Suradnja se bavi zajedničkim izazovima kao što su očuvanje, zaštita, promocija i razvoj prirodne i kulturne baštine s ciljem doprinosa razvoju održivog, sigurnog i živopisnog pograničnog područja promicanjem pametnih pristupa očuvanju, mobilizaciji i upravljanju prirodnim i kulturnim vrijednostima za dobrobit ljudi koji žive i rade, ali i posjećuju to područje.

7 partnera iz Hrvatske i Slovenije udružilo se i formiralo projekt Mine Tour – „Aktivna zaštita i valorizacija prirodne i kulturne baštine rudnika i rudarstva za razvoj održivog turizma“. 30 – mjesečni projekt (od rujna 2018. do veljače 2020.) sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF), a glavni je cilj rješavanje zajedničkih izazova utvrđenih na pograničnom području, istodobno iskorištavanje neiskorištenog potencijala rasta te jačanje procesa suradnje za cjelokupni skladan razvoj Unije.

Unapređenjem očuvanja rudarske baštine, jačanjem održivog turizma i povećanjem kapaciteta turističkih dionika, projekt Mine Tour pomoći će gradovima Labinu (Hrvatska) i Litiji (Slovenija), koji su uključeni u projekt, oživjeti i poboljšati iskustvo i dostupnost dviju destinacija rudarskih spomenika. Glavna svrha projekta je jačanje promicanja rudarske baštine na nacionalnoj i prekograničnoj razini. Kako bi se to osiguralo, projekt predviđa osnivanje lokalnih interesnih skupina radi stvaranja interpretativnih sadržaja o rudarskoj baštini i podizanja svijesti o važnosti aktivnog očuvanja prirodne i kulturne baštine rudnika i rudarstva za razvoj održivog turizma.

Prepoznajemo vas kao sjajnog sadržajnog partnera, sukreatora i dionika u ovoj grupi, stoga vas pozivamo na 2. prekogranični sastanak dionika projekta Mine Tour koji će se održati

u ponedjeljak, 21. listopada 2019. u 11:00. sati, u Gradskoj knjižnici Labin, Rudarska 1/A, Labin.

Vjerujemo da je sudjelovanje u interesnoj skupini dobro ulaganje vašeg dragocjenog vremena – pristup sadržaju, dobrim praksama i, prije svega, mogućnost aktivnog oblikovanja prijedloga temeljenih na vašem iskustvu, doprinijet će očuvanju i promociji ova dva rudarska spomenika kulturne i prirodne baštine, svojevrsnih simbola Labina i Litije.

 

Prijavite se na naše e-Novice

Bodite obveščeni o dogodkih in novicah projekta MINE TOUR

Vaše podatke bomo obravnavali zaupno.

Pinterest
fb-share-icon
WhatsApp